home      ++        Studie     |     Stad     |     Toekomst     |     Events       ++        Esther     |     Eva     |      Jelmer      |      Marijne  

Welkom bij TFT in beeld

vrijdag 27 maart 2009

Paper hier!


Bij de vakken die je volgt tijdens Theater,- film- en televisiewetenschap zijn er verschillende manieren om het vak af te sluiten. Tijdens het eerste studiejaar zijn dat voor een groot deel tentamens, af en toe met een korte essay opdracht erbij. In het tweede en derde jaar komt er een andere vorm van toetsing bij, namelijk de paper. Dit komt neer op een middellange wetenschappelijke tekst, waarin je een bepaald gebied binnen theater, film, televisie of nieuwe media bestudeert. Benieuwd hoe zo'n paper eruit ziet? Lees verder

Het is belangrijk om een onderwerp te kiezen waar je zelf interesse in hebt. Je bent vaak wel gebonden aan een bepaald gebied, bijvoorbeeld Spaanse Cinema als het onderwerp van de cursus is, maar daar binnen is er nog genoeg ruimte om zelf te kiezen. Ben je bijvoorbeeld meer geïntereseerd in hoe een bepaalde film gemonteerd is? Of ben je meer benieuwd naar de manier waarop het verhaal verteld wordt in de film?

Wat je vervolgens nodig hebt is tijd. Tijd is sowieso altijd handig. Ik kan iedere student aanraden een nodige portie tijd in te slaan. De uren die je hebt besteed je eerst aan het zoeken van literatuur die al over jouw onderwerp is geschreven. Geen paniek, je leert aan het begin van het 2e jaar tijdens het vak Cultuur- en Media Geschiedsschrijving hoe je het handigste kan zoeken.
De uren daarna besteed je aan het doorlezen van die literatuur, en je bedenkt wat jij als aanvulling zou willen toevoegen.

Als je dat allemaal gedaan hebt, kom je uit bij het deel wat dan eigenlijk van zelf moet gaan: Het schrijven van de paper. Als je alles van te voren goed hebt bestudeerd, zal het je verbazen hoe snel je vierduizend woorden op je beeldscherm krijgt. Mocht je laat in de middag vastlopen, hier alvast een paar tips:

- Maak meer tijd vrij
- Bedenk wat je vanavond gaat eten
- Ga naar de supermarkt om dat eten te kopen
- Kook dat eten
- Eet dat eten (liefst met medestudenten natuurlijk)
- Schrijf die paper

Simpel toch?!




P.S. Mocht je benieuwd zijn hoe zo'n paper er uit ziet, download een paper van mij dan hier (rechter muisklik, doel opslaan als). Zo kan je een idee krijgen hoe een paper eruit ziet. Dit heb ik geschreven als bachelor eindwerkstuk, dus aan het eind van mijn derde jaar. De eerste papers die je in het tweede jaar zal tegenkomen zijn iets minder lang. De paper valt overigens binnen gamestudies, een onderzoeksgebied waarbinnen je vanaf het tweede studiejaar vakken kan gaan volgen, en wat mij betreft een zeer interessant onderzoeksgebied!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief